JAGNJEĆA ČORBA Kulinarski specijalitet bez koga se ne može zamisliti praznična trpeza

Trpeza/ V.V.

09:30

Sezonski recepti 0

Počastite se za pranike jagnjećom čorbom.

JAGNJEĆA ČORBA Kulinarski specijalitet bez koga se ne može zamisliti praznična trpeza
Shutterstock

Sastojci:

500 g jagnjećeg mesa

2 glavice crnog luka

2 kašike brašna

1 kašika mlevene slatke paprike

2 jaja

1 veza zeleni za supu

1 kašika seckanog peršuna

2 kašike ulja

Priprema:

Na ulju propržite sitno iseckan luk, pa dodajte meso isečeno na komade. Pospite meso brašnom i mlevenom paprikom, promešajte i pržite 10 minuta. Dodajte zelen za supu, sipajte oko 2 litra tople vode i kuvajte dok meso ne omekša. U gotovu čorbu dodajte umućeno jaje dok vri. Na kraju dodajte peršun.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading