KAFANSKA ČORBA Savršeno kuvano jelo po receptu koji smo dobili pravo iz kafane!

Vesna Vukadinović

15:30

Sezonski recepti 0

Čorba sa povrćem i mesom može da se jede kao predjelo, ali i kao obrok.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

300 g teletine

1 crni luk

1 veza zeleni

1 koren celera

2 šargarepe

3 krompira

2 kašike brašna

250 ml kisele pavlake

1 žumance

1 lovorov list

1 kašika seckanog peršuna

Priprema:

Na ulju izdinstajte sitno seckani crni luk. Dodajte meso isečeno na kockice i sačekajte da pusti sok. Ulijte vodu da bude prst iznad mesa i dinstajte na umerenoj vatri oko sat. Ako tečnost ispari, dodajte još vode. Povrće oljuštite i iseckajte sitno, pa stavite u supu. Posolite i pobiberite, te dolijte 2 litra vode. Kad je čorbica gotova, napravite zapršku od brašna proprženog na malo ulja, pa ostavite da se sve kuva još 20 minuta. U gotovu čorbu dodajte pavlaku s umućenim žumancetom i sitno seckani peršun.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading