RUČAK ZA GURMANE Piletina u slanini je savršen mesni rolat, svi će biti oduševljeni i ukusom i izgledom!

Vesna Vukadinović

13:06

Sezonski recepti 0

Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće.

kulinarski specijaliteti
Shutterstock
 Shutterstock

Sastojci:

500 g mlevene ćuretine

200 g slanine tanko sečene na šnite

250 ml kečapa

100 g prezli

1 crni luk

1 kašičica maslinovog ulja

1 jaje

1 kašičica suvog bosiljka

1 kašičica soli

Priprema:

Na zagrejanom maslinovom ulju prodinstajte iseckan crni luk. Sklonite sa šporeta, pa dodajte mlevenu ćuretinu, prezle, jaje, kečap, so i bosiljak. Umesite rukama da se sastojci sjedine i oblikujte rolat. Obmotajte ga kriškama slanine. Stavite u podmazan pleh ili kalup za hleb i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Izvadite, ostavite da odstoji 5 minuta, pa isecite i poslužite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading