VRHUNSKI RECEPT ZA JAGNJEĆU ČORBU Kuvano jelo po srpskom receptu
Jelo na kašiku koje se svima dopada.
Bela jagnjeća čorba
Sastojci:
500 g jagnjećeg mesa od vrata
2 dl ulja
150 g crnog luka
100 g šargarepe
100 g korena peršuna
100 g celera
2 lovorova lista
3 g bibera u zrnu
malo aleve paprike
150 g svežih babura
50 g brašna
1 veza mirođije
2-3 lista lorbera
1 veza peršunovog lista
2 žumanceta
sok od 1 limuna
2 l fond voda
2 kašike mlađeg kajmaka ili čaša pavlake
Priprema:
U posudu sa zagrejanom masnoćom, stavite seckani crni luk i pržite da dobije zlatnožutu boju. Dodajte jagnjeće meso isečeno na kocke, lovorov list i biber. Sve tako dinstajte dok meso postane napola gotovo. Dodajte korenasto povrće i dalje dinstajte dok povrće i meso ne postanu mekani. Dodajte alevu papriku i još malo dinstajte i zatim nalijte fond vodu. Kuvajte na umerenoj temperaturi i dodajte so, sečenu papriku i kuvajte dok ne omekša. Od masnoće i brašna napravite belu zapršku i dodajte čorbi uz mešanje. Kuvajte još deset minuta, pa dodajte mirođiju, limunov sok i so. Zatim izvadite meso isitnite ga, dodajte kajmak sa umućenim žumancima ili pavlakom i vratite još 2-3 minuta da se kuva. Služite toplu čorbu uz domaći hleb, kiselo mleko ili kiselinu po ukusu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
JELO KOJE GREJE TELO Čorba od jagnjetine je pravi detoks posle vaskršnje trpeze
Oduševiće vas ukus.
KREMASTA NORVEŠKA FANTAZIJA Verdens beste zvanično najlepša torta na svetu
Kad je jednom napravite, pravićete je stalno.
PRSTE DA POLIŽEŠ! Sarmice od zelja tako male, a tako ukusne
Uz dodatak kiselog mleka, neodoljiv obrok.
PO BAKINOM RECEPTU Pastirska pita svakom će se dopasti jer je savršena
Laka je i za pravljenje.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)