ČORBA KOJA GREJE DUŠU Od ove smese pravićete stalno ovaj obrok
Jelo na kašiku koje uvek uspeva.
Bela čorba
Sastojci:
1 pakovanje mešavine za belu čorbu
1 glavica crnog luka
1 komad pilećeg belog mesa
malo ulja
1 šolja ili kocka bujona
kisela pavlaka po želji
1 žumance
Priprema:
Crni luk očistite i iseckajte na kockice. Pileće meso takođe isecite na kockice. Luk stavite da se prži. Kada postane staklast, dodajte kockice pilećeg mesa i pržite sve zajedno još minut-dva (da meso sa svih strana dobije belu boju). Meso i luk prelijte prethodno pripremljenim bujonom i pustite da se kuva 5-6 minuta. Dodajte mešavinu za belu čorbu. Ukoliko je potrebno, prelijte vodom ili bujonom i pustite da se sve kuva još 15 minuta. Kada je čorba gotova, sklonite je sa šporeta. Umutite 2 kašike kisele pavlake sa žumancetom i dodajte u čorbu uz lagano mešanje. Čorbu služite toplu. Ukoliko volite kisele čorbe, u tanjir dodajte malo sirćeta ili limunovog soka.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TOPAO OBROK KOJI SE BRZO SPREMA Čorba od tikvica je preukusna večera
Oduševiće vas struktura ovog jela na kašiku.
ORIGINALNI RECEPT Čorbu od sočiva će te stalno spremati
Neobična, a ukusna.
NEMA LEPŠEG OBROKA OD DOMAĆEG Svečana čorba od kupusa i mesa
Zadovoljite sve ukućane.
MAFINI Fenomenalni zalogajčići nestaće sa stola odmah
Idealni kada navrate nenajavljeni gosti, a osvojiće i one koji ne vole mafine.
URADITE OVO I PALAČINKE ĆE BITI VAZDUŠASTE Neće imati grudvice niti se cepati
Efikasni saveti pomoćiće da dobijete idealno testo za palačinke.
CARSKA PITA Fenomenalan predlog za doručak ili večeru, a držaće dugo sitim
Slasna pita raspametiće i one izbirljive.
KINOA SALATA BOLJA OD ONE KLASIČNE Ukusna i aromatična, rashladiće vas u trenu
Zdrava i preukusna, pravićete stalno.
SPANAĆ NA MLEKU S JAJIMA Sočno jelo koje se pravi lako, a govori 5 jezika
Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)