PRAVA OSVEŽAVAJUĆA SALATA Jednostavan obrok po receptu farmera
Klasični sastojci, a ukus prelep.
Farmerska salata
Sastojci:
250 g kukuruza šećerca
350 g crvenih kiselih paprika
4 paradajza
1/2 krastavca
malo soli i bibera
prstohvat šećera
4 kašike vinskog sirćeta
2 kašičice ljutog senfa
8 kašika maslinovog ulja
4 jajeta
1/2 manje glavice kupusa
200 g slanine
Priprema:
Paprike iseći na režnjeve i pomešati sa zrnima kukuruza, krastavcem isečenim na kockice i paradajzom isečenim na kriške. Sjediniti vinsko sirće, senf, ulje, šećer, so i biber. Preliti preko povrća i ostaviti malo da odstoji. Obariti jaja, oljuštiti i iseći na kolutove. Od krupno isečenog kupusa napraviti podloge na četiri tanjira. Rasporediti salatu i jaja. Slaninu iseckati i na tefl onu propržiti, pa posuti preko salate. Služiti s bagetom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT KOJI ĆE VAS INSPIRISATI Ovu mlečnu salatu pravićete svaki dan jer je laka za pripremu
Ješćete je i danju i noću.
UKUS KAO PRAVA Posna ruska salata idealna za današnji dan
Stalno ćete je praviti.
LAGANIJA NEGO RUSKA I MIMOZA Beogradska salata oduševiće vas lakom pripremom, ali i ukusom
Idealna za svaku vrstu proslave.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)