ALJOTA, TANJIR PUN ZDRAVLJA Riblja supa je jeftin, a ukusan obrok
Odmah ćete je napraviti.
Aljota, riblja supa
Sastojci:
800 g sitne ribe
so, biber
1 glavica crnog luka
lovorov list
1 čen belog luka
sveža nana
2 kašike ulja
limun
85 g pirinča
6 paradajza
Priprema:
Naseckani crni luk i beli luk pržite na ulju dok ne omekšaju. Očistite paradajz i isecite ga na kockice. Dodajte luk, a zatim začine i dovoljno vode da dobijete čorbu. Čekajte dok ne provri, a tada dodajte ribu. Kuvajte polako dok se riba ne skuva. Ocedite i istisnite svu tečnost iz ribe, pa začinite. Oceđenu tečnost vratite na šporet i dodajte pirinač. Kuvajte dok ga dok ne omekša. Dodajte nekoliko kapi limunovog soka i servirajte
vruće.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DETOKS OBROK POSLE JAKE HRANE Očistite telo ovom supom od začinjenog roštilja
Organizam će vam biti zahvalan.
EM POPULARNA EM ZDRAVA Miso supa ponos i dika japanske kuhinje
Oduševiće vas ukus.
NISTE PROBALI OVAKAV UKUS SUPE Mađarsko jelo na kašiku od NEVEROVATNOG voća
Osvojiće vas odmah.
SUPA KOJA OČARAVA Obrok od krastavca je sve što će vam trebati pred prvomajski praznik
Spremite telo na tešku hranu.
PEČURKE U PAVLACI GOTOVE ZA POLA SATA Slasne i neodoljive, za savršen obrok
Preukusno jelo za one izbirljive.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više
Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.
SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
Komentari (0)