Slasna testenina s prazilukom i slaninom za brzinski ručak

alo.rs

14:30

Sezonski recepti 0

Praziluk testenini daje neobičan, pomalo slatkasti okus, a odlično se kombinujr s hrskavom, prženom slaninivom.

Slasna testenina s prazilukom i slaninom za brzinski ručak
Shutterstock

 

Testenina s prazilukom i slaninom

Sastojci:

1 kašika putera

6 kriški slanine isečene na komade

2 srednja praziluka

so, biber

180 ml pavlake za kuvanje

1/2 kašičice sušene majčine dušice

250 g testenine

3/4 šolje parmezana

1-2 kašike seckanog svežeg peršuna

Priprema:

Zagrejte puter u tiganju na umerenoj vatri. Dodajte slaninu i pržite dok ne postane hrskava, oko pet minuta. U slaninu dodajte praziluk i sve začinite solju i biberom. Pirjajte praziluk pet minuta ili dok ne porumeni. Dodajte kajmak i timijan i po potrebi malo vode. Pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte, povremeno mešajući, dok se sos ne zgusne, pet do osam minuta. U međuvremenu skuvajte testeninu al dente, prema uputstvu na pakovanju. Testeninu procediti i ostaviti jednu šolju tečnosti u kojoj se testenina kuvala. U sosu dodajte kuvanu testeninu, parmezan i jednu šolju tečnosti. Dobro promešati. Testeninu poslužite sa sveže rendanim parmezanom i ukrasite seckanim svežim peršunom.
 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading