Slasna testenina s prazilukom i slaninom za brzinski ručak
Praziluk testenini daje neobičan, pomalo slatkasti okus, a odlično se kombinujr s hrskavom, prženom slaninivom.
Testenina s prazilukom i slaninom
Sastojci:
1 kašika putera
6 kriški slanine isečene na komade
2 srednja praziluka
so, biber
180 ml pavlake za kuvanje
1/2 kašičice sušene majčine dušice
250 g testenine
3/4 šolje parmezana
1-2 kašike seckanog svežeg peršuna
Priprema:
Zagrejte puter u tiganju na umerenoj vatri. Dodajte slaninu i pržite dok ne postane hrskava, oko pet minuta. U slaninu dodajte praziluk i sve začinite solju i biberom. Pirjajte praziluk pet minuta ili dok ne porumeni. Dodajte kajmak i timijan i po potrebi malo vode. Pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte, povremeno mešajući, dok se sos ne zgusne, pet do osam minuta. U međuvremenu skuvajte testeninu al dente, prema uputstvu na pakovanju. Testeninu procediti i ostaviti jednu šolju tečnosti u kojoj se testenina kuvala. U sosu dodajte kuvanu testeninu, parmezan i jednu šolju tečnosti. Dobro promešati. Testeninu poslužite sa sveže rendanim parmezanom i ukrasite seckanim svežim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)