BOGATA I MIRISNA Čorba od bukovače je puna vitamina i svima će se dopasti
Lako se pravi.
Čorba od bukovače i leblebija
Sastojci:
4 kašike ulja
1/2 kašičice cimeta
1 zrno karanfilića
1 kašičica kumina
1 veći luk
4 čena belog luka
2 korena đumbira
3 paradajza
1/2 kašičice kurkume
2 kašičice korijandera
so, malo čili papricice
200 g bukovače
500 g skuvanih leblebija
1 šaka peršuna
Priprema:
Zagrejte ulje i spustite cimet, karanfilić i kumin. Odmah dodajte luk, posolite i dinstajte 10 minuta. Dodajte beli luk, đumbir i paradajz, sve sitno seckano, zatim i ostale začine, osim leblebija i bukovača, dolijte i 150 ml vode i kuvajte još 20 minuta. Zatim dodajte leblebije i bukovače i dodajte još oko 300 ml vode. Krčkajte oko 10 minuta i na kraju pospite seckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ORIGINALNI RECEPT Čorbu od sočiva će te stalno spremati
Neobična, a ukusna.
VRHUNSKI RECEPT ZA JAGNJEĆU ČORBU Biće najtraženije jelo u vašoj kuhinji
Nema ko je neće zavoleti.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)