JELO NA KAŠIKU KOJE SVIMA USPEVA Preukusna čorba koja će vam biti potez dana
Sjajan recept!
Čorba
Sastojci:
500 g paradajza
so
crni luk
aleva paprika
zelena paprika
peršunov list
celerov list
brašno
ulje
1-2 kašike pirinča
Priprema:
Opran i očišćen paradajz staviti u duboku posudu sa poklopcem, po ukusu posoliti i uliti vodu koliko je potrebno da ga prekrije. Dodati zelenu papriku, crni luk, malo lišća celera i peršuna. Kuvati 15 minuta na umerenoj temperaturi, zatim procediti i odmah propasirati. Propasiranoj čorbi dodati blagu zapršku i na umerenoj temperaturi kuvati još nekoliko minuta. Dodati 1-2 kašike pirinča i nastaviti sa kuvanjem dok pirinač ne omekša. Skloniti sa grejne ploče, poslužiti toplo dekorisano po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DA VAM UGREJE DUŠU Čorbu mogu da spremaju i zauzete žene
Ne oduzima mnogo vremena.
ORIGINALNI RECEPT Čorbu od sočiva će te stalno spremati
Neobična, a ukusna.
ZAMIRISAĆE CELA KUĆA Krompir sa ruzmarinom je idealan prilog za svaki ručak
Oduševiće vas lakoća pripreme.
MAFINI Fenomenalni zalogajčići nestaće sa stola odmah
Idealni kada navrate nenajavljeni gosti, a osvojiće i one koji ne vole mafine.
URADITE OVO I PALAČINKE ĆE BITI VAZDUŠASTE Neće imati grudvice niti se cepati
Efikasni saveti pomoćiće da dobijete idealno testo za palačinke.
CARSKA PITA Fenomenalan predlog za doručak ili večeru, a držaće dugo sitim
Slasna pita raspametiće i one izbirljive.
KINOA SALATA BOLJA OD ONE KLASIČNE Ukusna i aromatična, rashladiće vas u trenu
Zdrava i preukusna, pravićete stalno.
SPANAĆ NA MLEKU S JAJIMA Sočno jelo koje se pravi lako, a govori 5 jezika
Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)