PREDLOG ZA SUTRAŠNJI RUČAK Piletina na OVAJ specijalno pripremljen način će vas odmah osvojiti
Nećete moći da odolite.
Piletina na mediteranski način
Sastojci:
1 pile srednje veličine
1 velika crvena paprika
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika slatke aleve paprike
1 kašika ljute aleve paprike
200 g pirinča
175 ml suvog belog vina
425 g konzerviranog paradajza
450 ml povrtnog bujona
list lorbera, vezica peršuna
75 g zelenih maslina
so, biber
Priprema:
Papriku isecite na četvrtine, izvadite joj semenke i izrežite je na kockice. Crni i beli luk očistite i sitno iseckajte. Pile operite, prosušite i isecite ga na komade. U posudi za pečenje zagrejte ulje, dodajte pileće meso, posolite, pobiberite i pržite s obe strane, dok ne dobije lepu zlatnosmeđu boju. U masnoću u kojoj ste pekli meso, sipajte kašiku vode, dodajte papriku, crni i beli luk i dinstajte oko tri minuta na srednjoj temperaturi. Začinite solju i biberom, pa promešajte. Dodajte pirinač, slatku i ljutu alevu papriku, sipajte belo vino, promešajte i kuvajte oko dva minuta, uz povremeno mešanje. Sipajte paradajz iz konzerve, zajedno sa sokom i povrtni bujon, stavite list lorbera, promešajte i kuvajte dok ne proključa. Rasporedite pečenu piletinu, još malo prodinstajte, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 60 minuta. Zelene masline isecite na krupnije komade. Peršun operite, prosušite i sitno iseckajte. Pri kraju pečenja, u posudu s mesom i pirinčem dodajte masline i peršun, promešajte, sklonite foliju i vratite da odstoji u isključenoj rerni još pet minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ŠPANCI ZNAJU TAJNU Neodoljivi topli sendvič sa SERANO šunkom pravićete odmah!
Ko će moći da mu odoli?
SLATKIŠ ZA SAMO 20 MINUTA Neodoljive pomorandža kocke po receptu Biserke Radovanović
Smesu bi trebalo kuvati najviše 10 do 15 minuta na što nižoj temperaturi.
UKUSNIJI NEGO KUPOVNI Sladoled od LEŠNIKA i MEDA rashladiće vas odmah u toplim danima
Nećete moći da prestanete da jedete.
HLADNA ČORBA KOJA GREJE Tarator je preukusan obrok koji će vam napuniti stomake
Uz par začina je neodoljiva.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)