UKUSNIJI NEGO KUPOVNI Sladoled od LEŠNIKA i MEDA rashladiće vas odmah u toplim danima

Alo.rs

12:30

Slatki kutak 0

Nećete moći da prestanete da jedete.

UKUSNIJI NEGO KUPOVNI Sladoled od LEŠNIKA i MEDA rashladiće vas odmah u toplim danima
pixabay

Sladoled od lešnika i meda

Sastojci:

60 g lešnika

180 g čokolade za kuvanje

4 jaja

1 šolja meda

300 g slatke pavlake

1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Zagrejte rernu na 150 stepeni. Pleh obložite pek-papirom i rasporedite lešnike po njemu. Pecite oko 10 minuta, ali pazite da ne zagore. Skinite kožicu koja se uhvatila na lešnicima, a zatim ih iseckajte. Preko papira za pečenje stavite foliju, pa rasporedite seckane lešnike po njoj. Otopite čokoladu na pari, pa je prelijte preko lešnika. Stavite u frižider da se malo ohladi, a kada se stegne, izlomite čokoladnu smesu na parčiće veličine jednog zalogaja. U manjoj činiji umutite žumanca, pa dodajte med. U drugoj činiji čvrsto 
umutite belanca. U trećoj posudi dobro umutite slatku pavlaku i ekstrakt vanile, pa pomešajte sa umućenim 
belancima. Na kraju spojite žumanca sa kremastom smesom, pa dodajte i mešavinu čokolade i lešnika. Sipajte smesu u pripremljen pleh (veličine 20 x 20 cm) i stavite u zamrzivač na najmanje 8 sati.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading