UKUSNIJI NEGO KUPOVNI Sladoled od LEŠNIKA i MEDA rashladiće vas odmah u toplim danima
Nećete moći da prestanete da jedete.
Sladoled od lešnika i meda
Sastojci:
60 g lešnika
180 g čokolade za kuvanje
4 jaja
1 šolja meda
300 g slatke pavlake
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 150 stepeni. Pleh obložite pek-papirom i rasporedite lešnike po njemu. Pecite oko 10 minuta, ali pazite da ne zagore. Skinite kožicu koja se uhvatila na lešnicima, a zatim ih iseckajte. Preko papira za pečenje stavite foliju, pa rasporedite seckane lešnike po njoj. Otopite čokoladu na pari, pa je prelijte preko lešnika. Stavite u frižider da se malo ohladi, a kada se stegne, izlomite čokoladnu smesu na parčiće veličine jednog zalogaja. U manjoj činiji umutite žumanca, pa dodajte med. U drugoj činiji čvrsto
umutite belanca. U trećoj posudi dobro umutite slatku pavlaku i ekstrakt vanile, pa pomešajte sa umućenim
belancima. Na kraju spojite žumanca sa kremastom smesom, pa dodajte i mešavinu čokolade i lešnika. Sipajte smesu u pripremljen pleh (veličine 20 x 20 cm) i stavite u zamrzivač na najmanje 8 sati.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SLAĐE NE MOŽE Zdrav i ukusan desert sa lešnikom osvojiće vas na prvi griz
Rado ćete ga praviti svaki sledeći put.
DESERT SA FILIPINA DOPAŠĆE SE SVIMA Poslastica neobičnog imena osvojiće vas na prvi griz!
Rashladite se u toplim danima koji dolaze.
JEDAN JE OD OMILJENIH Sladoled od straćatele se lako pravi, a brzo pojede
Oduševićete se koliko je lepši nego kupovni.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)