MORATE DA PROBATE Pohovani ćevapi od mesa i krompira, spolja hrskavi, a unutra mekani

Trpeza/ V.V.

15:30

Sezonski recepti 0

Ako vam je ostalo malo mlevenog mesa od uranka, probajte ovaj specijalitet.

MORATE DA PROBATE Pohovani ćevapi od mesa i krompira, spolja hrskavi, a unutra mekani
Shutterstock

Sastojci:

500 g mlevenog mesa

500 g krompira

1 glavica crnog luka

2 češnja belog luka

3 jajeta

po ukusu so

po ukusu biber

za pohovanje brašno

za pohovanje prezla

Priprema:

Krompir skuvati, ohladiti, pa izrendati. Dodati mesu, začiniti po ukusu solju i biberom. Dodati tri žumanceta, sitno seckan crni i beli luk. Sve dobro sjediniti i oblikovati ćevape. Zatim ih uvaljati prvo u brašno, pa u razmućena belanca i na kraju u prezle. Pržiti na vrelom ulju dok ne dobiju smeđu boju sa svih strana. Služiti tople.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading