DOMAĆE PLJESKAVICE Svi obožavaju ovaj recept, jer su mnogo ukusnije nego iz kioska brze hrane!

Vesna Vukadinović

13:00

Sezonski recepti 0

Napravite odmah duplu meru, jer će svi tražiti dodatak!

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

500 g mlevenog mesa

1 parče hleba natopljeno vodom

1 crni luk

1 kašičica sitno seckanog peršuna

2 kašičice mešavine biljnih začina

1 jaje

1 kašičica bibera

1 kašičica sode bikarbone

Priprema:

Luk sitno naseckajte i pomešajte sa ostalim sastojcima pa umesite smesu. Podelite na 8 delova i napraviti loptice pa ih ostavite 3 sata u frižideru. Rastanjite između dve providne folije. Pržite na zagrejanom ulju, samo malo sipajte. Možete da naseckate još jednu glavicu crnog luka pa kad na tanjir stavite jednu pljeskavicu pospite je lukom i preko stavite sledeću i tako redom. Luk će tako da omekša a šnicle će da prime njegov miris.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading