NEPREVAZIĐEN SPECIJALITET Rolat od mesa sa barenim jajima, prelepo posluženje
Dekorativan rolat koji će sve oduševiti.
Sastojci:
Rolat:
500 g mlevenog mesa po želji
2 glavice crnog luka
1 jaje
1 kašičica mešavine biljnih začina
2 kašike ulja
Fil:
4 kuvana jaja
200 g kačkavalja
5 kiselih krastavčića
Priprema:
U meso dodati sitno iseckan crni luk, umućeno jaje, ulje i začine. Umesiti da se dobije ujednačena smesa. Kisele krastavce iseckati na kockice, a kačkavalj narendati. Rastanjiti smesu od mesa na providnoj foliji u obliku pravougaonika, debljine oko 1 cm. Posuti kačkavaljem i krastavčićima, a oljuštena jaja poređati na ivicu po dužini. Polako urolati i staviti u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta, dok meso dobije zlatno-braon boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK ZA GURMANE Piletina u slanini je savršen mesni rolat, svi će biti oduševljeni i ukusom i izgledom!
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće.
SAVRŠEN RUČAK Rolat od mlevenog mesa punjen sirom, pravi gurmanski specijalitet
Ovaj rolat nije teško napraviti, a veoma je dekorativan i ukusan.
ĆURETINA UPAKOVANA U SLANINU Neobičan i neverovatno ukusan rolat od mesa
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće, a odličan je i sutradan.
PIKANTNI GULAŠ SA TESTENINOM Jelo koje će okupiti porodicu oko stola, jer ga svi vole!
Ukusan ručak koji će se pojesti dok se okrenete.
OČISTITE KERAMIČKU RINGLU ZA TREN OKA Nema ribanja ni struganja, samo ovaj 1 sastojak
Očistite prljavu ringlu brzo i lako uz pomoć jednostavnog trika iskusnih domaćica.
SUTLIJAŠ SA JAGODAMA BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Desert za sva vremena i prilike
Sutlijaš sa jagodama oboriće s nogu sve, zato najbolje stavite duplu meru.
PITA SA ŠAMPINJONIMA Posna i slasna, hrskavih kora i sočnog nadeva, za savršen početak dana
Sočna posna pita, držaće vas dugo sitim, ukusa koji se pamti.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
Komentari (0)