PRAVA ČAROLIJA UKUSA Egzotični kolač za čas se smaže, a lako se pravi

Alo.rs

17:00

Sezonski recepti 0

Oduševiće vas ukus.

PRAVA ČAROLIJA UKUSA Egzotični kolač za čas se smaže, a lako se pravi
Shutterstock

Egzotičan kolač

Sastojci:

Za testo:

180 g brašna

150 g šećera

1 kesica vanilin-šećera

2 kašičice praška za pecivo

1 kašičica đumbira u prahu

1/2 kašičice karanfi lića u prahu

na vrh kašičice cimeta

1 dl ulja

1 dl kisele pavlake

2 jajeta

Za garnirung:

3 kašike putera

2 kašičice šećera

1 kašičica rendanog đumbira

1/2 kašičice susama

2 paradajza

Priprema:

Paradajz operite, isecite ga na tanke kolutove i uklonite mu semenke. Puter otopite, dodaje strugani đumbir, susam i šećer, pa mešajte dok se šećer sasvim ne otopi. Dodajte kolutove paradajza i lagano mešajte da se karamelizuju. Karamelizovan paradajz rasporedite po dnu podmazanog, okruglog pleha. Penasto umutite jaja sa šećerom i vanilin-šećerom. Ne prestajući da mutite, postepeno dodajte ulje, kiselu pavlaku, brašno i 
ostale sastojke za testo. Dobijenu smesu sipajte preko karamelizovanog paradajza i pecite 25 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Pečeni kolač ohladite, pleh poklopite poslužavnikom i pažljivo ga okrenite naopako, da paradajz bude odozgo, te servirajte.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading