KORE NISU POTREBNE Pita od tikvica sa sirom, savršen doručak ili večera
Poslužite uz jogurt ili sezonsku salatu.
Sastojci:
1 veća tikvica
200 g griza
100 g feta sira
100 ml ulja
3 jaja
3 kašike brašna
1 prašak za pecivo
Priprema:
Tikvice oljuštiti, izrendati, posoliti i ostaviti 30 minuta da puste vodu, pa ih ocediti. Umutiti jaja viljuškom, dodati ulje, sir, griz, brašno i prašak za pecivo. Dodati tikvice i sjediniti. Sipati ulje u pleh i staviti da se zagreje u rerni na 200 stepeni, zatim sipati smesu i peći oko pola sata.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PITA OD TIKVICA BEZ KORA Sve zajedno umutiš, ispečeš i ukusan obrok je spreman!
Uz šolju jogurta ili porciju sezonske salate, imaćete savršen obrok.
ZELJANICA OD GOTOVIH KORA Idealan izbor za doručak koji je preukusan, a brzo je gotov
Umesto zelja možete staviti spanać ili blitvu i napraviti pitu na isti način. Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZO I JEFTINO Proja sa spanaćem je pravi izbor za porodičnu večeru
Od nekoliko sastojaka koje imate u kuhinji dobićete kompletan obrok.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)