PECAROŠI ZNAJU ZAŠTO Preukusna čorba sa Dunava svako će poželeti da proba
Što se duže kuva, to je ukusnija.
Podunavska čorba
Sastojci:
1 kg raznovrsne ribe
150 ml ulja
4 glavice crnog luka
2 veze zeleni
1 kesica dodatka za riblju čorbu
2 kašike mlevene ljute paprike
1 kašika vegete
1 kašičica bibera
4 lovorova lista
6 zrna bibera
1 kesica sode bikarbone
2-3 dl belog vina
1 kašičica ruzmarina
1 kašičica bosiljka
Priprema:
U posudi od 4-5 l kuvati supu od ribe (glava i rep) dok se kuvana riba ne podigne na površinu. Skinuti sa vatre, izvaditi ribu, ohladiti i skinuti meso sa kostiju, koje ćete kasnije ubaciti u čorbu. U posudi za kuvanje čorbe dinstati sitno narezan luk na ulju, dok ne požuti. Dodati 1/2 kesice sode bikarbone da se od luka stvori pena i onda dodati sitno narendanu zelen. U jednu posudu za kuvanje sipati 250 ml vode, sipati dodatak za riblju čorbu, pa dodati još 1,5 l vode. U ovu smesu, uz stalno mešanje, dodati ljutu papriku, mleveni biber, vegetu. Sve to još malo dinstati, zatim dodati sitno kidanu ribu. Ubaciti lovorov list, zrna bibera, bosiljak i ruzmarin. Kuvati još 30 minuta. Doliti belo vino. Za to vreme naseći ostatak ribe na kocke i zajedno sa iznutricama ubaciti u čorbu 15 minuta pre završetka kuvanja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZDRAVIJI OBROK NE MOŽE BITI Teleća čorba će se svima dopasti
Videćete da je drugačija.
TOTALNO NEOBIČNO JELO Napravite večeru da se svi raspamete - riba u testu!
Sigurno je da ovako nešto niste probali.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)