PECAROŠI ZNAJU ZAŠTO Preukusna čorba sa Dunava svako će poželeti da proba

Alo.rs

12:00

Sezonski recepti 0

Što se duže kuva, to je ukusnija.

PECAROŠI ZNAJU ZAŠTO Preukusna čorba sa Dunava svako će poželeti da proba
Shutterstock

Podunavska čorba

Sastojci:

1 kg raznovrsne ribe

150 ml ulja

4 glavice crnog luka

2 veze zeleni

1 kesica dodatka za riblju čorbu

2 kašike mlevene ljute paprike

1 kašika vegete

1 kašičica bibera

4 lovorova lista

6 zrna bibera

1 kesica sode bikarbone

2-3 dl belog vina

1 kašičica ruzmarina

1 kašičica bosiljka

Priprema:

U posudi od 4-5 l kuvati supu od ribe (glava i rep) dok se kuvana riba ne podigne na površinu. Skinuti sa vatre, izvaditi ribu, ohladiti i skinuti meso sa kostiju, koje ćete kasnije ubaciti u čorbu. U posudi za kuvanje čorbe dinstati sitno narezan luk na ulju, dok ne požuti. Dodati 1/2 kesice sode bikarbone da se od luka stvori pena i onda dodati sitno narendanu zelen. U jednu posudu za kuvanje sipati 250 ml vode, sipati dodatak za riblju čorbu, pa dodati još 1,5 l vode. U ovu smesu, uz stalno mešanje, dodati ljutu papriku, mleveni biber, vegetu. Sve to još malo dinstati, zatim dodati sitno kidanu ribu. Ubaciti lovorov list, zrna bibera, bosiljak i ruzmarin. Kuvati još 30 minuta. Doliti belo vino. Za to vreme naseći ostatak ribe na kocke i zajedno sa iznutricama ubaciti u čorbu 15 minuta pre završetka kuvanja.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading