Palenta s filetom ribe u paradajz sosu sjajna ideja za brzinski ručak
Kad skuvate palentu, odozgo narednajte odozgo kačkavalj koji će se polagano topiti i prodirati sa svojim aromama u sredinu palente.
Riba s palentom i maslinkama
Sastojci:
700 g fileta oslića (iil druge ribe bez kostiju)
1 limun
3 čena belog luka
150 g mladog luka
50 g crnih maslina
150 ml belog vina
500 g pasiranog paradajza
1 kašika biozačina
300 g kukuruznog brašna za palentu
1 kašičica soli
4 kašike maslinovog ulja
1,2 l vode
Priprema:
Filete oslića isecite na manje komade, pospite biozačinom i pokapajte limunov sok. Meso propržite s obe strane, izvaditi, pa na istoj masnoći propržiti sitno seckani beli i crni luk te crne masline. Ulijte vino, pustite da ispari pa dodajte u pasirani paradajz. Krčkajte na laganoj vatri, po potrebi dolijte vode. Kukuruzno brašno sipajte u kipuću posoljenu vodu, zagrejte uz mešanje, a kada provri, kuvajte još 10 minuta. Na kraju umešajte maslinovo ulje.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
KINOA SALATA BOLJA OD ONE KLASIČNE Ukusna i aromatična, rashladiće vas u trenu
Zdrava i preukusna, pravićete stalno.
SPANAĆ NA MLEKU S JAJIMA Sočno jelo koje se pravi lako, a govori 5 jezika
Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.
KRMENADLE SA JABUKAMA Sočni delikates koji ukusom obara s nogu, a meso se lepi za prste
Još bolje od klasičnih, prste da poližete.
5 GREŠAKA KADA PRAVITE BEŠAMEL SOS Da bi ispao savršen uradite ovo
Evo kako da ispravite greške i dobijete brojne pohvale.
SUTLIJAŠ SA ČOKOLADOM Toliko je ukusan da nećete moći da prestanete da jedete
Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)