Brzo posno varivo od graška koje zaslužuje vašu pažnju jer je jednostavno a izuzetno zdravo
Želite li da pojedete nešto zdravo "na kašiku” a bez teških zaprški, ukusno i posno, sve to možete dobiti u ovom receptu.
Varivo od graška
Sastojci:
500 g graška
1 glavica crvenog luka
1 šargarepa
3 srednje krompira
1 kašika mlevene slatke paprike
malo ulja
so, biber
Priprema:
Očistite, operite i iseckajte crveni luk. Krompir oljuštite i iseckajte na kockice. Na malo ulja dinstajte seckani crveni luk ali malo posolite da lakše požuti. U dinstani luk dodajte grašak i ostavite da se sve zajedno prodinsta nekoliko minuta. U činiju dodajte šargarepu, mlevenu crvenu papriku, mešavinu začina, krompir i sve dobro promešajte i ostavite da se malo prodinsta. Kada se sastojci sjedine, dodajte toliko vode da jednim prstom pokrijete sve sastojke. Pustite da se sve kuva na srednje visokoj temperaturi oko pola sata do 40 minuta uz povremeno mešanje i dolivanje vode. Krompir će se lepo prokuvati i zgusnuti čorba, tako da brašno ni zaprška nisu potrebni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Brz i zdrav ručak koji vam može odlično doći za vreme posta PASTRMKA S KROMPIROM
Fileti pastrmke s hrskavom koricom posluženi s kromiprom mogu da vma pomognu da izdržite dane posta.
RIBLJI SPECIJALITET Pržene krckave girice, omiljeno posno jelo
Začas napravite i uživate.
POSNI ĐUVEČ Pirinač sa povrćem će vas odlično zasititi, a može biti ručak ili večera
Ovo jelo ćete imati bar za dva dana.
Hrskavi spolja, mekani iznutra, ovi RIBLJI ŠTAPIĆI su STO PUTA bolji od kupovnih
Zaboravite na riblje štapiće kupljene u prodavnici, pripremite ih kod kuće jer su još ukusniji, sočniji i hrskaviji. Ako ništa drugo, barem je sigurno da su zdravije od prodavnih.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)