JEDAN SASVIM NOV UKUS Izuzetno jednostavna, a ludo ukusna - musaka sa piletinom
Svima će se dopasti.
Musaka sa piletinom
Sastojci:
500 g pilećeg filea
400 g šampinjona
kačkavalj
Za bešamel:
30 g putera
1,5 kašika brašna
300 ml mleka
100 g pavlake
Priprema:
Filete belog mesa iseći na tanje šnicle, pa ih onda blago izlupati tučkom za meso. Svaku šniclu propržiti na malo ulja, tek toliko da dobiju boju. Posebno izdinstati šampinjone na ulju na kojem se pržilo meso. Bešamel sos napraviti tako što se rastopi puter, u njemu izdinstati kašiku i po brašna, naliti mleko, a kada počne da vri, umešati i kiselu pavlaku. Vatrostalnu posudu namazati margarinom i posuti prezlama, a onda ređati red belog mesa, red pečuraka, a onda to preliti bešamel sosom. Tako raditi dok se ne utroše svi sastojci. Meso i šampinjone malo posoliti pre prženja. Bilo bi lepo da jelo ostane blago i ne mnogo slano. Na kraju odozgo narendati kačkavalj, ubaciti u rernu i peći 20 minuta na umerenoj temperaturi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SOČNA TESTENINA IZ RERNE Glavni sastojak je piletina, pa ručak i ne može da bude loš
Zasitiće celu porodicu.
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Za ovu punjenu piletinu, tražićete porciju JOŠ
Sočna i ukusna, svima će se dopasti.
PRAVO IZ RESTORANA Ukusna pileća čorbica sa OVIM dodatkom oduševiće vas na prvi zalogaj
Pripremite je kao iskusni kuvar.
PIKANTNA PILETINA Napravite ručak koji će se svideti celoj porodici, savršen je!
Prste ćete polizati.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Komentari (0)