JEDAN SASVIM NOV UKUS Izuzetno jednostavna, a ludo ukusna - musaka sa piletinom

Alo.rs

14:00

Sezonski recepti 0

Svima će se dopasti.

JEDAN SASVIM NOV UKUS Izuzetno jednostavna, a ludo ukusna - musaka sa piletinom
pixabay

Musaka sa piletinom

Sastojci:

500 g pilećeg filea

400 g šampinjona

kačkavalj

Za bešamel:

30 g putera

1,5 kašika brašna

300 ml mleka

100 g pavlake

Priprema:

Filete belog mesa iseći na tanje šnicle, pa ih onda blago izlupati tučkom za meso. Svaku šniclu propržiti na malo ulja, tek toliko da dobiju boju. Posebno izdinstati šampinjone na ulju na kojem se pržilo meso. Bešamel sos napraviti tako što se rastopi puter, u njemu izdinstati kašiku i po brašna, naliti mleko, a kada počne da vri, umešati i kiselu pavlaku. Vatrostalnu posudu namazati margarinom i posuti prezlama, a onda ređati red belog mesa, red pečuraka, a onda to preliti bešamel sosom. Tako raditi dok se ne utroše svi sastojci. Meso i šampinjone malo posoliti pre prženja. Bilo bi lepo da jelo ostane blago i ne mnogo slano. Na kraju odozgo narendati kačkavalj, ubaciti u rernu i peći 20 minuta na umerenoj temperaturi.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading