IDEJA ZA RUČAK Musaka od praziluka i pileće džigerice, odlična kombinacija ukusa koja će vas oduševiti

Vesna Vukadinović

16:00

Sezonski recepti 0

Imamo novu verziju musake i mislimo da ćete je obožavati.

IDEJA ZA RUČAK Musaka od praziluka i pileće džigerice, odlična kombinacija ukusa koja će vas oduševiti
Shutterstock

Sastojci:

4 praziluka

300 g pileće džigerice

100 g slanine

1 kašičica maslaca

350 ml mleka

4 kašike brašna

so, biber

Priprema:

Praziluk kratko kuvajte pa isecite na deblje kolutove. U tiganju na malo ulja propržite iseckanu slaninu, pa dodajte iseckanu pileću džigericu. Pržite nekoliko minuta. Začinite po ukusu. Od mleka odvojite jednu šoljicu i razmutite brašno i prstohvat soli. Ostatak mleka stavite da provri, pa dodajte razmućeno brašno i maslac. Kuvajte nekoliko minuta pazeći da ne ostanu grudvice. U podmazanu tepsiju stavite red praziluka, red slanine i džigerice i tako redom dok ne potrošite sve sastojke. Musaku prelijte pripremljenim bešamelom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Možda vas zanima:

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading