SAVRŠENO JELO KAD KUVATE NA BRZAKA Musaka od kiselog kupusa će se brzo pojesti sa vaše trpeze

Alo.rs/B. Paunović

12:00

Sezonski recepti 0

Neodoljivo je, videćete kada ga probate.

musaka
Shutterstock

Musaka od kiselog kupusa

Sastojci:

1 kg kiselog kupusa ribanca

500 g mlevenog mesa

1/2 šolje pirinča

1 glavica crnog luka

1 jaje + 2 žumanca

2 dl kiselog mleka

malo mleka

so, biber

Priprema:

Kupus ispržite. Pirinač skuvajte u slanoj vodi i ocedite ga. Meso ispržite s lukom, posolite ga, pobiberite i ohladite, pa dodajte jaje. U zemljanu posudu ili tepsiju ređajte kupus, pirinač, meso dok ne potrošite materijal i
završite s kupusom. Preliti mešavinom od kiselog mleka i žumanaca, sa malo mleka. Pecite na umerenoj vatri
oko 60 minuta, dok kupus na vrhu ne postane smeđ.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading