RECEPT ZA NEDELJNI RUČAK Pijani šaran sa krompirom, ukusno jelo iz rerne za celu porodicu

Vesna Vukadinović

13:04

Sezonski recepti 0

Šaran se napuni slaninom i lukom, prelije vinom i ispeče.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

1 kg očišćenog šarana

1 kg krompira

100 g slanine

100 ml belog vina

3 čena belog luka

So, biber, peršun

Priprema:

Krompir oljuštite i iseckajte. U vino stavite nekoliko zrna bibera i grančicu ruzmarina. Očišćenog šarana zasecite odozgo na nekoliko mesta. Posolite i pobiberite spolja i iznutra. U rezove koje ste napravili ubacite kriške slanine i iseckan beli luk. Ribu stavite u pleh i oko nje poređajte začinjen krompir. Prelijte odozgo uljem i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Nakon pola sata podlijte pripremljenim vinom i pecite još pola sata. Pečenog šarana izvadite na tanjir, prelijte sokom koji je pustio i pospite seckanim peršunom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading