RECEPT ZA NEDELJNI RUČAK Pijani šaran sa krompirom, ukusno jelo iz rerne za celu porodicu
Šaran se napuni slaninom i lukom, prelije vinom i ispeče.
Sastojci:
1 kg očišćenog šarana
1 kg krompira
100 g slanine
100 ml belog vina
3 čena belog luka
So, biber, peršun
Priprema:
Krompir oljuštite i iseckajte. U vino stavite nekoliko zrna bibera i grančicu ruzmarina. Očišćenog šarana zasecite odozgo na nekoliko mesta. Posolite i pobiberite spolja i iznutra. U rezove koje ste napravili ubacite kriške slanine i iseckan beli luk. Ribu stavite u pleh i oko nje poređajte začinjen krompir. Prelijte odozgo uljem i pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Nakon pola sata podlijte pripremljenim vinom i pecite još pola sata. Pečenog šarana izvadite na tanjir, prelijte sokom koji je pustio i pospite seckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PIJANI ŠARAN NA KROMPIRU Ovo je jedan od najboljih načina da spremite ukusnu ribu
Iako je reč o ribi, ovo je pravo gurmansko jelo.
PREDLOG ZA RUČAK Losos sa povrćem iz rerne je veoma zdrav ručak, a lako se priprema
Količinu povrća možete da menjate, kao i vrstu, u zavisnosti od onoga što imate u frižideru.
OSLIĆ U SOSU OD PAVLAKE Napravite najukusniji ručak od ribe
Oduševiće vas ovo ukusno kremasto jelo.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
SLAGANI BUREK SA SIROM BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo
Od gotovih kora, hrskav spolja, a sočan iznutra.
Komentari (0)