PROVERENO NAJBOLJE Pileći ražnjići u pivskoj marinadi su zvezda svakog piknika

I. Vujnović

18:00

Sezonski recepti 0

Ovi ražnjići su kao stvoreni za ručak u prirodi, jednostanvi za pripremu a lagani da se spakuju u torbu ili ranas.

Pileći ražnjići
Shutterstock

 

Pileći ražnjići u pivskoj marinadi

Sastojci:

Za marinadu:

3 kašike soja sosa

2 kašike meda

2 čena belog luka

1 kašičica dižon senfa

150 ml piva

400 g pilectine

drveni štapići za ražnjiće

Priprema:

Za marinadu pomešajte sve gore navedene sastojke i stavite piletinu u marinadu. Ostavite da odstoji u marinadi nekoliko sati. Meso nabodite na drvene ražnjiće i pecite na gril tiganju, roštilju ili u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Dok se peku, ražnjiće premazujte marinadom. 

 

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading