Hrskava krilca iz rerne PRSTE DA POLIŽEŠ a tajna je u sastojku koji vam nikad ne bi pao na pamet
Ovo su najhrskavija krilca koja ćete ikad probati!
Hrskava pileća krilca
Sastojci:
2 kg pilećih krilca
2 kašike praška za pecivo
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
1 kašičica paprike
1 kašičica belog luka u granulama
sos za roštilj
Priprema:
Pleh obložite alu-folijom. Uljem lagano premažite rešetku na kojoj ćete ih peći. Uklonite vrhove krila nožem i prepolovite ih na spojevima. Pileća krilca dobro osušite papirnim ubrusima i stavite u činiju. Prašak za pecivo, so, biber, papriku i beli luk sjediniti u granulama, posuti po krilima i izmešati da krilca budu ravnomerno prekrivena začinima. Položite krilca, kožom nagore, na pripremljenu rešetku u jednom sloju. Stavite pripremljeni pleh na dno rerne, a zatim stavite rešetku u sredinu. Pecite na 220 stepeni, Okrenite krilca svakih 15 minuta i pecite ih dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave. Ukupno vreme pečenja krila zavisiće od veličine krila. Pečena krilca izvadite iz rerne i prelijte ih roštilj sosom. Poslužite odmah!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
VEČERA ZA ČISTU DESETKU Brzi pileći bataci u hrskavoj aromatičnoj korici
Ovaj jednostavan recept za pečenu piletinu b će idealan za dane bez ideje ili kada vam je potreban brz i ukusan ručak...
PROVERENO NAJBOLJE Pileći ražnjići u pivskoj marinadi su zvezda svakog piknika
Ovi ražnjići su kao stvoreni za ručak u prirodi, jednostanvi za pripremu a lagani da se spakuju u torbu ili ranas.
RUČAK KOJI SVI VOLE Pileća krilca PREKRIVENA krompirom oduševiće celu porodicu
Ukusno i jednostavno jelo.
NAJUKUSNIJI PILAV Pirinač i piletina su dobitna kombinacija za ručak
Predlažemo vam jedan klasičan ručak koji ćete imati dva dana.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)