RECEPT ZA ĆUFTE IZ RERNE Preukusni zalogaji od mesa koji idu uz sve, a imaćete ručak za dva dana!
Ćufte poslužite uz sos od paradajza, pire krompir ili bareno povrće.
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
100 g kačkavalja
1 jaje
5 kašika prezli
1 crni luk
2 čena belog luka
1 kašičica mlevene slatke paprike
1 kašičica suvog biljnog začina
1 kašičica sode bikarbone
4 kašike ulja
So, biber
Priprema:
Prezle potopite sa malo vode i ostavite nekoliko minuta dok ne upiju. Na malo ulja propržite sitno iseckan crni luk, posolite, i kada omekša, dodajte iseckan beli luk i sklonite sa vatre. U činiju stavite mleveno meso, jaje, omekšale prezle, propržen luk, mlevenu papriku, biber, suvi začin i sodu bikarbonu. Sjedinite rukama da dobijete kompaktnu smesu. Ako je retka, dodajte malo brašna. Ruke namažite uljem i pravite manje ćufte. Ređajte ih u uljem podmazan pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta, tj. dok ne porumene. Izvadite i preko svake ćufte stavite malo rendanog kačkavalja. Vratite ih u rernu i pecite još nekoliko minuta, pa poslužite tople.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PIKANTNI GULAŠ SA TESTENINOM Jelo koje će okupiti porodicu oko stola, jer ga svi vole!
Ukusan ručak koji će se pojesti dok se okrenete.
PREDLOG ZA RUČAK Sočne šnicle, krčkane u saftu sa crnim i belim lukom
Poslužite uz jela od krompira ili povrća.
ĆUFTE SA KUVANIM JAJIMA Ukusne loptice od mesa, prave se bez muke i peku u rerni
Možete ih servirati uz kuvani krompir ili pirinač.
DECA IH OBOŽAVAJU Ćureće ćufte u sosu od paradajza, neverovatno sočne
Poslužite uz barenu testeninu ili krompir.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)