RUČAK KOJI SVI VOLE Najbolji recept za pečeno pile, reš korica, a meso mekano i sočno
Jelo oko koga nema mnogo posla, a svi ga vole.
Sastojci:
1 pile (oko 1,5 kg)
800 g krompira
200 g šampinjona
2 paprike
1 crni luk
2 kašike ulja
1 kašika mešavine začina za piletinu
1 kašika mešavine začina za krompir
Priprema:
Pile začiniti. Krompir oljuštiti, iseckati na kriške i začiniti. Paprike iseckati na kolutove, a luk na kriške. Pleh premazati uljem, staviti pile, okolo rasporediti krompir, papriku, luk. Pokapati uljem, posoliti. Staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Nakon 20 minuta, pile okrenuti. Temperaturu smanjiti na 180 stepeni i peći još 20 minuta. Ponovno okrenuti pile i dodati pečurke, pa peći još 10 minuta.
Možda vas zanima:
OVAJ RUČAK SE SAM SPREMA Pečeno pile sa krckavom koricom i mirišljavim začinima koji mu daju odličan ukus
Uz ovakvo meso je dovoljna sezonska salata, a možete poslužiti i bareni krompir.
NEDELJNI RUČAK Punjeno pile sa hrskavom koricom sigurno će okupiti porodicu oko stola
Pravi izbor za porodični ručak.
PEČENO PILE IZ RERNE Evo kako će mu korica biti krckava, a meso meko i sočno
Poslužite uz pire krompir i zelenu salatu.
ODLIČAN RUČAK Pečeno pile sa ovim začinima je aromatično i veoma ukusno
Pečeno pile pripremljeno na ovaj način poslužite uz krompir ili pirinač.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
Komentari (0)