MESO U SOSU OD AJVARA Mekani sočni zalogaji u pikatnom umaku
Uz dodatak krompira imaćete savršen ručak.
Sastojci:
500 g svinjskog mesa
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
3 kašike ajvara
2 kašike ulja
1 kašičica soli
1 kašičica mlevene paprike
½ kašičice mlevenog bibera
1 kašika seckanog svežeg peršuna
1 suva ljuta papričica
Priprema:
Prodinstajte iseckan crni i beli luk na zagrejanom ulju. Dodajte ajvar, peršun, so, biber, mlevenu papriku i oko pola litra vode. Meso iseckajte na manje komade i posebno prodinstajte na zagrejanom ulju. Kad voda s lukom provri dodajte meso i ljutu suvu papriku. Kuvajte na tihoj vatri dok voda skoro ne ispari, sos se zgusne i meso omekša. Po potrebi dodajte još soli i bibera.
Možda vas zanima:
JUNEĆI PERKELT Probajte mađarski gulaš sa mekanim mesom koje se topi u ustima!
Perkelt je mađarski specijalitet koji je malo gušći od gulaša.
JELO IZ RERNE Gulaš sa povrćem se dugo krčka, pa je sve sočno i mekano
Kombinacija mesa i povrća daje savršen ukus.
PRAVI SPECIJALITET Pikantni vojvođanski gulaš sa toliko mekanim mesom da se topi u ustima
Vojvođanski gulaš se uvek pravi od junetine sa dodatkom začina i treba da bude čorbast.
SUPER RUČAK Kremasti gulaš od junetine i pečuraka, prste da poližeš!
Poslužite gulaš uz pire krompir ili kuvanu testeninu.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)