NEMA KO NE VOLI PRŽENE LIGNJE: Hrskavi i sočni, omiljeni morski plodovi se brzo i jednostavno pripremaju

I. Vujnović

15:30

Sezonski recepti 0

Pripremaju se jednostavno i brzo, a savršen su obrok uz krompir salatu ili pržene krompiriće s nekim umakom od pavlake.

pržene lignje
Shutterstock

 

Pržene lignje

Sastojci:

800 g lignji

150 g pšeničnog brašna

150 g kukuruznog brašna

ulje za prženje

so, biber

2 kašike soja umaka

2 čena belog luka

Priprema:

Odmrznite lignje i isecite na kolutove. Pomešajte sastojke za marinadu, pa u nju stavite lignje i sve dobro promešajte. Marinirajte ih sat vremena. Zagrejte veliku količinu ulja u dubokom tiganju. Marinirane lignje komad po komad stavljajte u smesu za paniranje, pa ih pržite u duboko zagrejanom ulju nekoliko minuta. Pazite da lignje ne pržite predugo, jer će postati tvrde. Stavite ih na kuhinjski papir da se malo ocede. Ne pecite odjednom veće količine kako bi se lignje što bolje ispekle.

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading