Trikovi zlata vredni kako da pripremite perfektno PRŽENE LIGNJE kao pravi morski vuk
Pržene lignje. Jednostavno, brzo i ukusno jelo, zar ne? Ipak, neretko se dogodi da lignje ne budu baš kakve priželjkujemo - ostanu žilave, tvrde, što pokazuje da ovo jelo ipak treba znati pravilno napraviti.
Ako pripremate veće i starije lignje, pre prženja je dobro da ih malo prokuvati da bi omekšale. Osim lignji, za ovaj nam recept vam je potrebno još brašno, ulje i so, a gotove lignje poprskajte limunovim sokom te ih poslužite uz salatu.
Otkrivamo vam kako da pripremite perfektne lignje:
Lignje prvo treba da očistite, izvadite im providnu kost iz trupa te ih dobro operite. Potom ih iseckajte na kolutove i dobro prosušite kuhinjskim ubrusom. Tako osušene uvaljajte ih u brašno i pecite u vrelom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. NAravno, pazite da se ne prže predugo!.
Da bi se lignje sa svih strana ravnomerno prekrile brašnom, uvaljate ih u brašno u plastičnoj kesi ili posudi s poklopcem pa ih tako uvaljane rastresite u situ da biste skinuli višak brašna koji često zagori pri prženju.
Pržene lignje poslužuju se tople, dok im je meso još mekano.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ZAGORELI TIGANJ POSTAJE KAO NOV Primenite ovaj jednostavan trik u koji su se uverili milioni
Namirnice svaka domaćica već ima u kuhinji, a trik je jednostavan.
SLOBODANOVA ŠVALER TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Jaka i kalorična poslastica za sve sladokusce
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu po receptu Slobodana Radojičića iz Beča
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
Komentari (0)