Ekspresne krofne iz rerne: Idealne za hladne jesenje dane!
Danas donosimo brz i ukusan recept za omiljene poslastice...
Sledeći put kada u supermarketu naiđete na kalupe za krofne, obavezno ih kupite i isprobajte ovaj genijalan recept sa jabukovačem od jabuke.
Krofne iz rerne biće gotove za samo 30 minuta. Smeša ne mora da stoji, neće vam trebati velika flaša ulja, niti ćete praviti nered u kuhinji. Osim toga, kombinacija jabuke i cimeta idealna je za prve jesenje dane, piše Miss7.
Od dole navedenih sastojaka možete napraviti 12 krofni standardne veličine, poput onih u prodavnicama i pekarama, ili oko 40 mini krofni. Ako se odlučite za mini verziju, smanjite vreme pečenja na 8 minuta.
Krofne iz rerne
Sastojci:
230 g običnog brašna
1 puna kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
2 kašičice cimeta
1/2 kašičice muškatnog oraščića
150 g putera
150 g svetlo braon šećera
150 g belog šećera
2 jaja (L)
1 kašičica ekstrakta vanile
120 ml jabukovača
Postupak: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite kalup za 12 krofni. U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, 1 kašičicu cimeta i muskatni oraščić.
Pomešajte 150 g putera (sobne temperature) sa navedenom količinom smeđeg šećera i još 50 g belog šećera. Nakon otprilike 3 minuta, kada smesa postane prozračna i svetlija, dodajte jedno po jedno jaje i ekstrakt vanile. Nastavite sa mešanjem, dodajte pripremljene suve sastojke, i na kraju jabukovaču. Kalup za krofne punite kašikom, ali ne do vrha. Možete koristiti i vreću za pecivo. Pecite do 15 minuta u zagrejanoj rerni. U toku pečenja jednom okrenite kalup da bi se krofne ispekle ravnomerno. Preostalih 100 g belog šećera pomešati sa kašičicom cimeta i gotove krofne uvaljati sa obe strane. Poslužite odmah!
PEČURKE U PAVLACI GOTOVE ZA POLA SATA Slasne i neodoljive, za savršen obrok
Preukusno jelo za one izbirljive.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više
Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.
SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
Komentari (0)