NAJUKUSNIJE KUPUS KIFLE Mekane i lisnate, nestanu iz pleha očas posla!
Kupus kifle će vas zbuniti, ali nemaju nikakve veze s poznatim povrćem. Zovu se tako jer se listaju poput kupusa.
Sastojci:
600 g brašna
200 ml jogurta
200 ml mleka
2 jajeta
1 kocka svežeg kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
Za fil:
100 g margarina
3 žumanceta
Premazivanje:
1 jaje
1 kašika susama
Priprema:
Testo: Brašno pomešajte sa solju. Jogurt i mleko pomešajte i smlačite. Dodajte kašičicu šećera i kvasac. Ostavite pored šporeta desetak minuta da nadođe, pa sipajte u brašno. Dodajte jaja i ulje i umesite testo. Pokrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi jedan sat vremena da se testo udvostuči. Premesite i rastanjite oklagijom u pravougaonik
Fil: Žumanca umutite i pomešajte sa omekšalim margarinom.
Testo premažite pripremljen filom, urolajte, premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Secite ukoso i ređajte u podmazan pleh uljem. Neka stoje dok se rerna zagreje na 250 stepeni. Pecite dok kiflice ne dobiju smeđu boju.
Možda vas zanima:
BAKINE KUPUS KIFLICE Ne brinite, nema kupusa unutra, nego su toliko lisnate da su po njemu dobile ime!
Neka kuća zamiriše na domaće pecivo.
PO BAKINOM RECEPTU Domaće kiflice punjene sirom i spanaćem su mekane kao pamuk i neverovatno ukusne
Napravite ih za večeru, pa ćete imati gotov i doručak za sutra.
NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE Recept za slane kiflice, najmekše i najukusnije!
Kiflice možete po želji puniti sirom, ajvarom, šunkom...
TESTO SE NE MESI NEGO KUVA! Probajte neobičan recept za slane kiflice
Prdlažemo vam potpuno drugačiji recept za kiflice, vredi ga isprobati!
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
Komentari (0)