KIFLICE SA SIROM I SPANAĆEM Recept je od komšinice Vere i svi ga hvale!
Mekane vazdušaste kiflice za sve prilike.
Sastojci:
Testo:
1 kg brašna
500 ml mleka
2 jaja
100 g margarina
100 ml ulja
100 ml jogurta
20 g svežeg kvasca
Fil:
2 jaja
200 g sira
200 g odmrznutog spanaća
Ostalo:
1 žumance
susam po želji
Priprema:
U mlakom mleku istopiti kvasac, pa dodati ulje, margarin i jogurt. Lagano dodavati brašno i malo soli. Umesiti testo i ostaviti da nadođe. Premesiti i masu podeliti na 4 dela. Svaki oklagijom razvaljati i iseći na 8 ili više trouglova.
Fil: Pomešati usitnjen sir, spanać i jaja. Posoliti po ukusu. Nafilovati trouglove i saviti u kiflice. Kiflice ređati u podmazan pleh, premazati žumancetom, po želji posuti susamom i ostaviti da nadođu 30 minuta. Peći u zagrejanoj rerni 40-50 minuta na 200 stepeni, odnosno dok ne dobiju zlatnu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJBRŽE MOGUĆE! Kiflice sa sirom od gotovih kora, savršeno krckave, a na stolu su za 30 minuta!
Odličan doručak ili večera, a svima uspevaju.
PO BAKINOM RECEPTU Domaće kiflice punjene sirom i spanaćem su mekane kao pamuk i neverovatno ukusne
Napravite ih za večeru, pa ćete imati gotov i doručak za sutra.
NAJBRŽE MOGUĆE! Kiflice sa sirom od gotovih kora na stolu su za 30 minuta!
Kiflice se lako prave, a mogu biti odličan doručak ili večera.
NAJBRŽE KIFLICE KOJE SVIMA USPEJU Gotove su za samo 30 minuta, a mekane kao duša!
Dobićete veliku količinu kiflica, pa ostatak spakujte u plastičnu kutiju sa poklopcem i sutradan ih možete nositi na posao, a deca u školu za užinu.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
Komentari (0)