IDEALNA JESENJA SALATA Napravite salatu od pečene paprike i piletine pogodnu i za ručak i za večeru
Napravite ovu salatu koja je odlična kao lagano jelo, a može da se jede kad god poželite u toku dana.
Ovu salatu možete jesti sa testeninom po izboru ili samostalno kao jelo.
Sastojci
za 4 osobe
- 500 ml pileće supe
- 2 lista lovora
- 600 g pilećeg filea
- 1 čen belog luka
- ½ luka
- 1 kašika peršuna
- 100 g pečene paprike
- 1 ‒ 2 kašike jabukovog sirćeta
- 4 kašike maslinovog ulja
- so
- crni biber
Priprema
U posudu ulijte pilwću supu, dodajte lovor, poklopite i pustite da zavri.
Dodajte piletinu, kuvajte jedan minut, poklopite posudu, isključite vatru i pustite piletinu da stoji u supi 30 minuta do sat vremena.
U veću posudu stavite usitnjeni beli luk, sitno narezan luk, naseckan peršun, papriku narezanu na trake, jabukovo sriće, maslinovo ulje, malo soli i sveže mljeveni crni biber. Lagano izmešajte sastojke.
Piletinu izvadite iz temeljca i ostavite da se ohladi.
Narežite je na komade veličine zalogaja. Narezanu piletinu pomešajte s ostalim sastojcima i poslužite ohlađeno.
Savet
Supu u kojem ste kuhali piletinu iskoristite za pripremu drugog jela ili jednostavno ukuhajte rezance za toplu supicu.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
Komentari (0)