DUVAN ČVARCI Hrskavi i slasni po starom srpskom receptu
Spremaju se prilično lako a ukus im je neverovatan. Probajte ovaj naš recept za hrskave duvan čvarke.
Potrebno je:
2 kg svinjskog mesa sa krtinom, 2 kg mesnate slanina, so i voda.
Priprema:
Sve isecite na manje komade, stavite u veliku posudu i sipajte dva do tri litra vode.Potom kuvajte uz stalno mešanje drvenom varjačom. Kada komadići sala počnu da žute, treba procedite mast kroz čisto platno. Čvarke vratite nazad pa još malo propržite dok ne porumene. Ponovo ih procedite, dok ne istisnete poslednju kap masnoće. Vratite ih zatim u posudu pa posolite.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
SLAGANI BUREK SA SIROM BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo
Od gotovih kora, hrskav spolja, a sočan iznutra.
Komentari (0)