KREMASTA PILETINA U SENFU Pikantno, začinjeno a potrebno vam je samo 30 minuta
Dodajte piletini senf, začine i osetite rapsodiju mirisa i ukusa.
Potrebno je
4 pileća prsa
kašičica soli
1 kašičica origana
1 kašičica mlevene paprike
1 kašika maslinovog ulja
pola kašičice čilija
1 kašika senfa
4 čena belog luka
100 ml belog vina
2 ljutenice
150ml pilećeg bujona
1 čaša pavlake
15 gr putera
so i biber po ukusu
peršun za kraj
Priprema piletine
Začinite pileća prsa sa obe strane solju, origanom, paprikom i čilijem. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Potom pecite pileća prsa sa obe strane dok ne dobiju rumenu boju. U istom tiganju sitno prodinstajte iseckanu ljutenicu, pa joj dodajte beli luk i kuvajte još minut. Sipajte belo vino i kuvajte dok ne provri.
Priprema sosa
Dodajte pileći bujon i senf i kuvajte dok se sastojci dobro ne sjedine. U to dodajte pavlaku i kašiku putera i promešajte. Za to vreme stavite pileća prsa u tiganj, da se krčkaju, dok čekate da se sos zgusne. Na kraju dodajte peršun.
KRMENADLE SA JABUKAMA Sočni delikates koji ukusom obara s nogu, a meso se lepi za prste
Još bolje od klasičnih, prste da poližete.
5 GREŠAKA KADA PRAVITE BEŠAMEL SOS Da bi ispao savršen uradite ovo
Evo kako da ispravite greške i dobijete brojne pohvale.
SUTLIJAŠ SA ČOKOLADOM Toliko je ukusan da nećete moći da prestanete da jedete
Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠENU PILEĆU SUPU? Dodajte ovaj sastojak i bićete oduševljeni ukusom
Jednostavan i primenljiv trik za bolji ukus pileće supe, najbolje probajte i uverite se.
PITA SA MESOM Sočna rapsodija od mesa sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, prste da poližete.
Komentari (0)