BRZE PLJESKAVICE Po tradicionalnom receptu

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Toliko će vam se dopasti ,da ćete samo njih praviti.Priprema je jednostavna i laka a ukus je neverovatan.

pljeskavice
Shutterstock

Potrebno je

500 g mlevenog mesa

1 parče hleba natopljeno vodom

1 crni luk

1 kašičica sitno seckanog peršuna

2 kašičice mešavine biljnih začina

1 jaje

1 kašičica bibera

1 kašičica sode bikarbone

 

Priprema

Luk sitno naseckajte i pomešajte sa ostalim sastojcima pa umesite smesu. Podelite na 8 delova i napravite loptice pa ih ostavite 3 sata u frižideru. Rastanjite između dve providne folije. Pržite na zagrejanom ulju, samo malo sipajte. Možete da naseckate još jednu glavicu crnog luka pa kad na tanjir stavite jednu pljeskavicu pospite je lukom i preko stavite sledeću i tako redom. Luk će tako da omekša a šnicle će da prime njegov miris.

Komentari (0)

Loading