POGAČICE SA SIROM Prave se od samo 3 sastojka, a ukus im je fenomenalan
Napravite ove jednostavne i brze pogačice sa sirom. Tope se u ustima, bolje odmah napravite duplu meru.
Potrebno je
- 250 g tvrđeg slanog sira
- 250 g putera
- 250 g brašna
Napomena: Smesu ostavite da prenoći u frižideru.
Priprema
Viljuškom izgnječite sir, puter, a zatim dodajte brašno i sve zamesite u glatku smesu. Zatim, uvijte testo u providnu foliju i ostavite u frižideru da prenoći. Prvo zagrejte rernu na 200 stepeni.Ujutru ga izvadite i razvucite na debljinu oko 5 milimetara. Čašicom iz testa vadite krugove i ređajte na papir za pečenje. Možete da ih premažete žumancetom ili pospete susamom. Pecite u rerni 20 minuta na 200 stepeni.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
PASTA PRIMAVERA Idealan prolećni obrok za tople dane, za pravo zadovoljstvo
Ako ne znate šta da napravite, najbolje napravite testeninu.
Komentari (0)