POGAČICE SA SIROM Osveženje na svakom stolu, a popravljaju dan odmah
Nema ko ih ne voli, možete da ih jedete i kao jelo i kao prilog.
Potrebno je
- 400 g glatkog brašna
- 500 g sira
- 250 g putera
- 1 prašak za pecivo
- so
- jaje za premazivanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo i so. Smesi dodajte izdrobljen sir i puter sobne temperature. Onda zamesite testo pa ga pustite par minuta da malo odmori pokriveno krpom. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo i čašom vadite pogačice. Prebacite u pleh obložen pek-papirom i premažite jajetom. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni ili dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
Možda vas zanima:
BRZE POGAČICE SA JOGURTOM Idealne za doručak, a bolje od onih kupovnih
Držaće vas dugo sitim, a oduševiće i one izbirljive.
POGAČICE SA KAJMAKOM Slasne i preukusne, najbolje odmah stavite duplu meru
Ako nemate ideju šta da napravite za doručak, napravite pogačice sa kajmakom. Držaće vas dugo sitim, a još su bolje od onih kupovnih.
POGAČICE SA SIROM Prave se od samo 3 sastojka, a ukus im je fenomenalan
Napravite ove jednostavne i brze pogačice sa sirom. Tope se u ustima, bolje odmah napravite duplu meru.
Prastari bakin recept za mirisne DOMAĆE POGAČICE SA SIROM: tope se u ustima, vraćaju u detinjstvo
Od testa iz ovog recepta možete da napravite i štapiće i biće jednako fantastični kao ove domaće pogačice.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)