PATLIDŽAN ČAMCI Pikantni, slasni i ne goje, osvajaju na prvi zalogaj
Napravite plavi patlidžan na malo drugačiji način. Ovaj način sa povrćem će vas oduševiti. Zbog izgleda čamaca privlače pažnju.
Potrebno je
3 manja plava patlidžana
300 g mlevenog mesa
1 jaje
6 listova kačkavalja
malo ulja
so
začini
sok od paradajza
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Operite plave patlidžane i presecite ih na pola po dužini. Spustite ih u ključalu vodu na 5 minuta. Izvadite ih iz vode i isperite hladnom vodom.Onda patlidžanima izdubite sredinu i iseckajte je sitno.
Meso propržite na malo ulja. Kad promeni boju, posolite, sipajte malo vode i prodinstajte 5 minuta. Zatim dodajte iseckanu sredinu plavog patlidžana, začinite po ukusu i još kratko prodinstajte. Sklonite sa ringle, malo prohladite i, umešajte u to, ulupano jaje.
Poređajte čamce u pleh, obložen papirom za pečenje. Preko njih rasporedite fil i stavite po kašiku soka od paradajza i preko po list kačkavalja.
U zagrejanoj rerni na 180 stepeni pecite 30 do 40 minuta. Prijatno !
PEČURKE U PAVLACI GOTOVE ZA POLA SATA Slasne i neodoljive, za savršen obrok
Preukusno jelo za one izbirljive.
AMERIČKA PITA SA JABUKAMA Savršen spoj testa i voća, uzećete parče više
Kolač ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo.
SOGAN DOLMA Turski aromatični delikates za one izbirljive, pravi se brzo a govori 5 jezika
Tradicionalno tursko jelo koje podseća na punjenu papriku, a slasno i sočno.
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
Komentari (0)