JAGNJETINA ISPOD SAČA Meso se lepi za prste, ovakvu do sada niste jeli
Napravite ovu preukusnu, mekanu kao duša, jagnjetinu. Uživajte u ovom specijalitetu od mesa.
Potrebno je:
- 1,5 kg jagnjetine
- 1 kg krompira
- 300 g crnog luka
- 1 lovorov list
- 1 grančica ruzmarina
- 2 crvene paprike babure
- 2-3 jabuke
- 300 ml ulja
- 500 ml belog vina
- suvi biljni začin
- so po ukusu
- mleveni crni biber po ukusu
Priprema
Isecite jagnjetinu na komade srednje veličine pa je dobro začinite. Stavite je u posudu za sač. Jagnjetinu prelijte uljem. Zatim isecite krompir na pola ili na četvrtine pa isecite luk . Zatim papriku očistite od semena i isecite je na kolutove. Tome dodajte 2-3 čena belog luka sitno naseckanog, sve posolite i poređajte oko mesa pa dodajte lovorov list i ruzmarin. Oprane jabuke isečene na kolutove rasporedite oko mesa. Zatim sve nalijte belim vinom, zatvorite poklopac i pecite na srednjoj temperaturi oko sat vremena. Onda skinite poklopac, okrenite krompir i meso tako da kosti budu okrenute na dole kako bi se svaka strana lepo zapekla. Pecite još pola sata. Prijatno!
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
SLAGANI BUREK SA SIROM BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo
Od gotovih kora, hrskav spolja, a sočan iznutra.
OČISTITE ŠPORET I REŠETKU I ODMASTITE POSUDE Treba vam samo ova 1 namirnica iz kuhinje
Kafa ima višenamensku primenu, pa osim kao napitak, može da se koristi za čišćenje posuđa, eliminisanje neprijatnih mirisa ili kao piling za ruke.
Komentari (0)