PILEĆA SUPA BOGATA POVRĆEM Zagrejaće vam dušu i telo
Napravite domaću pileću supu. Osvežava, okrepljuje, savetuje se i za prehladu.
Potrebno je
- 3 kašike ulja
- 1 crni luk
- 3 šargarepe
- 2 stabljike celera
- 6 čena belog luka
- 800 g seckanog pelata
- 3/4 kašičice bibera
- 1 kašika majčine dušice
- 1 kockica za pileću supu
- 1,5 l vrele vode
- 450 g krompira
- 260 g boranije
- 1,5 šolje kukuruza
- 2 lovorova lista
- 1,5 kašičica soli
- 1,5 šolja graška
- 1/4 šolje seckanog peršuna
Priprema
Prvo iseckajte crni i beli luk, celer, i šargarepu, na kolutove. Sipajte ulje u šerpu, pa ubacite crni luk. Zatim dinstajte oko 10 minuta, pa dodajte šargarepu, celer i beli luk, pa dobro promešajte. Onda kuvajte na laganoj vatri. Dodajte i majčinu dušicu i pelat, kuvajte još 10 minuta uz lagano mešanje. Rastvorite pileću kockicu u 1,5 l vrele vode, pa dodajte bujon u šerpu sa povrćem. Zatim operite krompir, ogulite i iseckajte na komadiće, pa i njega dodajte zajedno sa boranijom. Zatim ubacite i kukuruz i lovorove listove, pa promešajte dobro. Onda posolite, pa poklopite i kuvajte domaću supu dok povrće ne omekša. Proključaloj supi dodajte grašak i seckani peršun, pa kuvajte sve dok grašak ne bude gotov.
Možda vas zanima:
BAKINA PILEĆA SUPA GREJE DUŠU I TELO A odlična je i za prehladu
Ukućani će stajati u redu za još.
PILEĆA SUPA SAVRŠENA ZA PREHLADU Krepi organizam u trenu, sipaćete tanjir više
Ukusa koji govori više od 1000 jezika.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
PILEĆA SUPA Pomoćiće kada ste prehlađeni, a osvaja na prvi zalogaj, hranljiva i puna vitamina
Ukusa koji se pamti, a okrepiće vam organizam u trenu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)