GURMANSKA PLJESKAVICA Sa lukom i slaninom, po kafanskom receptu

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Napravite gurmansku pljeskavicu po kafanskom receptu. Sočna i slasna, kakvu do sada niste probali.

gurmanska pljeskavica
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g svinjskog mlevenog mesa
  • 300g  juneceg mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica ljute tucane paprike
  • 30-50 g dimljene slanine
  • biber, so
  • 1dl kisele vode 
  • 2 kašike suncokretovog ulja

 

Priprema

U veliku činiju stavite meso, sitno seckani crni luk i beli luk, so, biber, tucanu papriku, ulje, sitno seckanu dimljenu slaninu i dodajte 1 dl kisele vode. Rukama sve dobro izmešajte i ostavite u frižider bar dva do tri sata. Zatim nauljenom folijom oblikujte pljeskavice. Pecite pljeskavicu sa jedne strane dok ne dobije boju, pa sa druge. Služite uz prilog od crnog luka ili uz somun.

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading