GURMANSKA PLJESKAVICA Pikantna rapsodija od mesa koja ne dosadi ni posle 1000 puta
Začinjena i aromatična, oduševiće sve one koji vole jake obroke i ljut ukus.
Potrebno je
- 250 g junećeg mlevenog mesa
- 250 g svinjskog mlevenog mesa
- 100 g suve slanine
- 150 g kačkavalja
- 1 glavica crnog luka
- pola sitno seckane ljute papričice
- ulje
- čen belog luka
- so
- biber
- pola kašičice tucane ljute paprike
- na vrh noža sode bikarbone
- lepinja ili somun po potrebi
Priprema
U jednoj posudi sjedinite juneće i svinjsko mleveno meso u homogenu smesu. Zasebno u posudu naseckajte sitno luk pa posolite i pobiberite. Dodajte tucanu ljutu papriku, slaninu sečenu na kockice i kačkavalj sečen na kockice. Izmešajte sve pa dodajte mleveno meso. Pokrijte providnom flijom i stavite u frižider na pola sata. Iseckajte sitno pola ljute papričice. Rukom oblikujte pljeskavice pa u sredinu svake, stavite po malo ljute paprike. Stavite u tiganj da se prže, prvo kratko na jakoj temperaturi, sa obe strane, pa smanjite da bi se zapeklo i unutra. Stavite u lepinju ili somun i dodajte prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
GURMANSKA PLJESKAVICA Sa lukom i slaninom, po kafanskom receptu
Napravite gurmansku pljeskavicu po kafanskom receptu. Sočna i slasna, kakvu do sada niste probali.
FENOMENALNE PLJESKAVICE Po ovom receptu su bolje nego iz kioska brze hrane!
Potreban vam je samo hleb i možete uživati u ukusnom obroku.
SUTLIJAŠ SA ČOKOLADOM Toliko je ukusan da nećete moći da prestanete da jedete
Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠENU PILEĆU SUPU? Dodajte ovaj sastojak i bićete oduševljeni ukusom
Jednostavan i primenljiv trik za bolji ukus pileće supe, najbolje probajte i uverite se.
PITA SA MESOM Sočna rapsodija od mesa sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, prste da poližete.
SPASITE ZAGORELO JELO NA OVAJ NAČIN Trik provereno uspeva, a rešava problem u trenu
Nemojte da bacate zagorelo jelo, već probajte da ga spasite uz pomoć ovog efikasnog trika.
GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)