POSNA CARSKA PITA Hrskava i mekana, još bolja nego original
Ako volite carsku pitu, možete da je napravite i kao posnu. Biće još ukusnija, a uspeće i potpunim početnicima.
Potrebno je
- 150 g biljnog sira
- 100 ml ulja
- 100 g brašna
- 100 g kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 crvena kisela paprika
- 3-4 kisela krastavca
- 1 paprika
- 100 g zelenih maslina
- 100 ml kisele vode
Priprema
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo, u činiji, pa dodajte ulje i kiselu vodu. Sve dobro sjedinite, pa sipajte i rendani sir i sitno seckane krastavce, kiselu i običnu papriku i masline. Zatim sve dobro promešajte, pa prespite u pleh podmazan margarinom. Pecite pitu oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
BRZA CARSKA PITA Neodoljivog ukusa a sa malo kalorija, obožavaće je i oni na dijeti
Samo pomešate sastojke i pečete.
POSNA CARSKA PITA Još bolja od njene mrsne verzije, prste da poližete
Napravite ovu preukusnu pitu za slavsku trpezu. Lepog izgleda, mekana i sočna, biće pravi ukras na vašem stolu.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
Komentari (0)