GULAŠ SA PEČURKAMA Posan i pikantan, ovakav do sada niste jeli
Gulaš sa pečurkama može da bude odličan ručak u dane Velikog, Božićnog posta. Držaće vas sitim a izuzetno je pikantan i sočan. Pečurke menjaju meso, a začini dodaju na ukusu.
Potrebno je
- 400 g šampinjona
- 300 g bukovača
- 3 čena belog luka
- 4 glavice crnog luka
- šargarepa
- manji koren celera
- 300 ml crnog vina
- 100 ml soka od paradajza
- so, biber
- kašika seckanog peršuna
- kašika gustina
- pola čaše vode
- ulje
Priprema
Iseckajte luk na kockice, izdinstajte ga na ulju, pa mu dodajte rendanu šargarepu i rendani koren celera. Pržite još koji minut, dodajte sitno seckani beli luk, pa kada luk zamiriše, dodajte i seckane pečurke. Snizite temperaturu, pa dinstajte još desetak minuta. Ako je potrebno, nalijte malo vode. Dodajte sok od paradajza, crno vino, pa kuvajte još desetak minuta. Pomešajte gustin sa vodom, dodajte u gulaš i kuvajte još koji minut da se lagano zgusne. Začinite, sklonite sa ringle, pa dodajte sitno seckani peršun. Poslužite uz palentu, kuvani krompir ili pirinač.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)