GULAŠ SA PEČURKAMA Posan i pikantan, ovakav do sada niste jeli

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Gulaš sa pečurkama može da bude odličan ručak u dane Velikog, Božićnog posta. Držaće vas sitim a izuzetno je pikantan i sočan. Pečurke menjaju meso, a začini dodaju na ukusu.

gulaš od pečuraka
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g šampinjona
  • 300 g bukovača
  • 3 čena belog luka
  • 4 glavice crnog luka
  • šargarepa
  • manji koren celera
  • 300 ml crnog vina
  • 100 ml soka od paradajza
  • so, biber
  • kašika seckanog peršuna
  • kašika gustina
  • pola čaše vode
  • ulje

Priprema

Iseckajte luk na kockice, izdinstajte ga na ulju, pa mu dodajte rendanu šargarepu i rendani koren celera. Pržite još koji minut, dodajte sitno seckani beli luk, pa kada luk zamiriše, dodajte i seckane pečurke. Snizite temperaturu, pa dinstajte još desetak minuta. Ako je potrebno, nalijte malo vode. Dodajte sok od paradajza, crno vino, pa kuvajte još desetak minuta. Pomešajte gustin sa vodom, dodajte u gulaš i kuvajte još koji minut da se lagano zgusne. Začinite, sklonite sa ringle, pa dodajte sitno seckani peršun. Poslužite uz palentu, kuvani krompir ili pirinač.

 

Komentari (0)

Loading