SOČNI VELINGTON BIFTEK Ovakav do sada niste probali, meso se lepi za prste
Sočni ručak za celu porodicu, osvojiće vas ukusom.
Potrebno je
- 400 g goveđeg bifteka
- 200 g sitno seckanih pečuraka
- 2 kašike ulja
- 1 kašika putera
- 1/2 šolje paštete od pačje jetre
- 4-6 kriški pršuta
- 250 g lisnatog testa
- 1 jaje
Priprema:
Ispecite biftek na malo ulja sa svih strana u vrućem tiganju, pa ga ostavite na stranu da se ohladi. Ispržite luk na ulju, dodajte sitno iseckane pečurke i prodinstajte sa još malo putera. Dodajte vino i kad tečnost ispari, sklonite sa vatre i ostavite da se hladi. Preko testa stavite prvo pršut, pa pečurke, a onda i meso. Lisnato testo zamotajte oko bifteka. Premažite umućenim jajetom, nožem išarajte površinu testa i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.
OČISTITE SUDOPERU BRZO I LAKO Provereno uspeva a sijaće se kao ogledalo
Napravite ovu jednostavnu smesu i učinite da sudopera zablista.
PITA SA SPANAĆEM BOLJA OD ONE KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za gurmane
Neodoljiva i slasna, svaki zalogaj je gurmanski raj.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
Komentari (0)