ROLAT OD BUNDEVE SA SIROM Osvaja na prvi zalogaj, a sočan je i aromatičan
Probajte drugačiji rolat, od bundeve. Svideće vam se koliko i onaj klasičan, a ako ga poslužite za slavsku trpezu, oduševićete goste.
Potrebno je
Za testo
- 3 jaja
- 1 šoljica šećera
- 200 g pirea od bundeve
- 1 kašičica limunovog soka
- 3/4 šoljice brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašičice cimeta
- pola kašičice soli
- prstohvat muškatnog orašćića
- prstohvat đumbira
Za nadev sa sirom
- 250 g sira
- 4 kašike otopljenog margarina
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 šoljica šećera u prahu
- pola kašilice vanilinog šećera
Priprema
Mikserom umutite sastojke za testo, počnite od jaja a završite sa bundevom i limunovim sokom. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Izvadite iz rerne, pustite malo da se prohladi pa pospite sa šećerom u prahu i okrenite na mokru krpu. Urolajte u oblik rolata pa ostavite da se ohladi. Za to vreme, napravite nadev. Umutite sir, pavlaku, margarin pa dodajte šećer i vanilin šećer. Mešajte dok ne postane homogeni namaz. Namažite rolat sa nadevom pa stavite u frižider dva sata. Secite i služite. Prijatno!
PITA SA SPANAĆEM BOLJA OD ONE KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za gurmane
Neodoljiva i slasna, svaki zalogaj je gurmanski raj.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
Komentari (0)