DOMAĆI INTEGRALNI HLEB Držaće vas dugo sitim, zagrejaće vam dušu i telo a pravi se brzo i lako
Priprema je jednostavna, biće svež danima, a ne morate da brojite kalorije.
Potrebno je
- 360 g integralnog brašna
- 200 ml tople vode
- 5 g suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 2 kašike bundevinih semenki
- 1 kašika suncokretovih semenki
Priprema
Zagrejte rernu na 195 stepeni. Razmutite kvasac u toploj vodi, dodajte šećer i promešajte. Pustite 5 minuta da se kvasac aktivira, pa dodajte prosejano brašno, so, obe vrste semenki i dobro umutite, mikserom, nekih 20 minuta. Rukom napravite oblik lopte pa stavite u posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe nekih pola sata. Zatim pritisnite testo dlanom, pa stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe. Pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 195 stepeni.
Možda vas zanima:
LAVAŠ Čuveni tradiionalni jermenski hleb, greje dušu i telo, uživaćete u svakom zalogaju
Oduševiće svakoga ko bude probao a pravi se od samo nekoliko sastojaka.
HLEB OD KROMPIRA Greje dušu i telo a mekan kao duša, idealan za svako doba dana
Drugačiji i preukusan, pravićete ga stalno.
HLEB SA ČIA SEMENKAMA I LANOM Od 3 vrste brašna, biće svež i nekoliko dana, kao izmišljen za savršeno jutro
Zdrav i fenomenalnog ukusa, pravićete stalno.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
Komentari (0)